Buurtcentrum de Pelikaan

Buurtactiviteiten, ontspanning, educatie, zaalverhuur, vergaderfaciliteiten, keuken

Gastvrouwen en Gastheren gezocht

De Pelikaan is op zoek naar gezellige gastvrouwen of gastheren. Er wordt gezocht naar flinke zelfstandige mensen die van aanpakken weten en goed met mensen om kunnen gaan. Een effectieve en intensieve begeleiding is onderdeel van de inwerkperiode.

De nieuwe medewerkers hoeven geen ervaring te hebben, maar ook dit vrijwilligerswerk is natuurlijk niet vrijblijvend. Er wordt gewerkt met heldere afspraken over verantwoordelijkheden en werktijden.

Voor beheerder Annie Groot zou het een stuk makkelijker plannen worden als er meer mensen voor een dagdeel beschikbaar zouden zijn, door de week maar ook soms in het weekend. “Het is leuk werk in een gezellig team, iedereen ervaart het huiskamergevoel dat bij ons buurtcentrum hoort. Mensen komen in hun vrije tijd graag nog even binnenwippen!” vertelt ze enthousiast. “Natuurlijk kijken we eerst in een kennismakingsgesprek of iemand in het team past, maar als het klikt heb je er voor je het weet familie bij…”.

 

Gastvrouwen en -heren moeten ook bereid zijn een tweetal aantekeningen te halen. Een daarvan is BHV (BedrijfsHulpVerlening). In een korte cursus wordt geleerd om maatregelen te nemen om de schade zoveel mogelijk te beperken als er iets mis gaat in het buurtcentrum. Bijvoorbeeld een brand of gaslek, maar ook als een collega of gast gewond raakt. De andere instructie is voor de IVA-aantekening (Instructie Verantwoord Alcoholschenken). Hier wordt geleerd hoe vervelende en onveilige situaties voorkomen kunnen worden.

Behalve aan diverse lokale clubs, verenigingen en eigen activiteiten biedt De Pelikaan onderdak aan activiteiten en cursusprogramma’s van onder meer Fluxus. Wekelijks wordt De Pelikaan bezocht door zo’n 1200 bezoekers. Er maken veel clubs en verenigingen – van schakers tot klaverjassers en zangkoren – gebruik van de faciliteiten. Er wordt veel ontspanning geboden van snuffelmarkten tot eetcafés. De Pelikaan is het bekendste buurtcentrum in Krommenie en wil er voor een breed publiek zijn.

Belangstelling?
Stuur een mail naar info@buurtcentrumdepelikaan.nl of bel 075 628 5660 voor verdere informatie.