Buurtcentrum de Pelikaan

Buurtactiviteiten, ontspanning, educatie, zaalverhuur, vergaderfaciliteiten, keuken

Esther Bakker

Vrijwilligster

We spraken met Esther Bakker, die als vrijwilligster elke donderdagavond gastvrouw is in de Pelikaan. Dat doet ze al ruim 3 jaar.

Esther woont in Krommenie. Zij werkt als pedagogisch medewerkster bij een kinderopvang en sport een paar avonden in de week, maar toen zij op de website van de Pelikaan een oproep zag voor vrijwilligers voor de avond reageerde zij direct want zij wilde naast haar werk er best nog een activiteit in de avond bij. Na een gesprek met Annie, de beheerder, startte Esther meteen, op de maandagavond. Annie werkte haar goed in en daarna kon zij zelfstandig aan de slag op de dinsdagavond en later op de donderdag.

“Ik ben geen zitter,” zegt zij over zichzelf, en ook dat zij graag mensen ontmoet en het belangrijk vindt iets voor anderen te kunnen betekenen.

Die gedrevenheid kan zij heel goed kwijt in haar werk voor de Pelikaan. Zij vertelt wat ze zoal doet op haar avond:

Het begint met een overdracht door degene die de dag heeft gedraaid. Vervolgens verzorgt Esther de koffie en thee en andere drankjes voor alle bezoekers van de clubjes die er die avond zijn.

Ook zorgt ze dat de (koel)kasten gevuld zijn en ontvangt ze alle bezoekers.

Tenslotte laat ze aan het eind van de avond alles weer netjes achter voor de volgende dag.

Esther vertelt vrolijk over wat ze allemaal doet en vindt het fijn dat de donderdag een druk bezette avond is met veel clubjes. Ze is de hele avond in de weer en heeft het dan “lekker druk”.

Wij zijn erg blij met Esther en hopen dat ze nog lang ons team blijft versterken.

Bent u geïnspireerd door haar verhaal, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We kunnen nog genoeg vrijwilligers gebruiken.