Buurtcentrum de Pelikaan

Buurtactiviteiten, ontspanning, educatie, zaalverhuur, vergaderfaciliteiten, keuken

Saxofoon

Een van de meest veelzijdige blaasinstrumenten is de saxofoon. Zijn geluid varieert van heel zacht, warm en zoet tot stevig en ruig. Daarom kun je ermee klassieke muziek, moderne muziek of jazz- en pop muziek gaan spelen.

De saxofoon is bijzonder geschikt als solo-instrument, maar ook als orkestinstrument in een harmonie-orkest, saxofoonkwartet, Big Band, jazz- of pop-ensemble en zelfs in een rock- of blues band.

Vanaf 10 jaar kun je beginnen met saxofoon spelen, in overleg met de docent eventueel ook eerder. Al gauw zul je een reeks tonen en eenvoudige liedjes kunnen spelen. Als je blokfluit, fluit of klarinet hebt gespeeld, zal het begin nog sneller gaan, omdat er veel overeenkomsten met de saxofoon zijn.

Tijdens de lessen maak je kennis met de verschillende soorten muziek, die je op de saxofoon kunt spelen, zodat je, nadat je de basistechniek onder de knie hebt, een keuze kunt maken in welke richting je verder wilt.

De saxofoon is er in vier maten, sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Kinderen beginnen op de altsaxofoon, vanaf 14 jaar kun je ook op de tenorsaxofoon beginnen resp. overstappen.

Dag/tijd:

maandag 13.30 – 19.15 uur

Door wie:

Sebastian Ohm – Fluxus

Voor wie:

Kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen.

Kosten:

Jaarcursus van 38 individuele lessen van 25 min:
€ 772 voor kinderen en jongeren tot 21 jaar
€ 874 voor volwassenen

10 lessenkaart:
€ 215 voor kinderen/jongeren
€ 258 voor volwassenen

Flexibele lesaantallen mogelijk.

Proefles mogelijk:

Bijzonderheden:

Informatie of inschrijven:

Fluxus logo